Merhaba, bu haftaki yazımız, neden topraksız tarım yaptığımız ile ilgili.
Öncelikle ve Özellikle belirtmek gerekir ki;
Topraksız tarım, ne şekilde olursa olsun, “Tarla”da üretim yapılmayan tarımdır.
Tarlada yapacak olsaydık;
Ayda bir kaç defa sulama işlemi yapar,
Tohumların köklerini göremediğimiz için hastalık olup olmadığını anlayamaz,
Yıllardır ürün verimini arttırmak için kullanılan kimyasal yada orgamineral gübrelerin etkilerini bilmez,
Daha fazla ürün alabilmek ve sizlerin gözlerini boyamak için çeşitli gübreler kullanırdık.
Tarım ile teknolojiyi birleştiren bir olgu sayesinde;
Ortamın sıcaklığını, tohum için gerekli olan nem’i, “pek kullanmadığımız ancak kış aylarında bazen ihtiyaç duyduğumuz” özel bitkisel aydınlatma kontrolü ile tohum için gerekli olan filizlenmeyi en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde sizler için, yılın her günü, en yüksek kalitede, en verimli ve en sürdürülebilir tarımı yapıyoruz.
Buğday yada Arpa Tohumlarımızın filizlenmesi, sadece içtiğimiz su ve ortamın sıcaklığını kontrol ederek gerçekleşiyor. Gündüz güneş ışığından faydalanıyoruz.
Hangi tohum olursa olsun,
Tohumların filizlenmesi için, gübre yada herhangibir desteğe ihtiyaç yoktur, duyulmaz. Tohumlar kendi enerjileriyle filizlenir. Gübreleme işi, filizlenme aşamasından sonraki “kaleme kalkma/sap yapma” diye tabir edilen aşamada gereklidir. Bu işlem de yaklaşık 15-20 gün sonrasıdır. Biz, bu aşamaya gelmeden, enerji, vitamin ve mineral değerleri en yüksek seviyedeyken kesim işlemimizi yapıyoruz. Bu sayede en kaliteli ürünü sunuyoruz.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.