Buğday Çimi Suyunun Sahip Olduğu Besin ve Enzimler

Besinler

Buğday çimi suyu, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir ve sodyum dahil olmak üzere, vücudun her yerinde sindirim, metabolizma, oksijen taşınması ve sıvı düzenlemesinin korunmasına yardımcı olan 90’dan fazla organik minerale sahiptir. Buğday çimi suyunda bulunan organik mineraller, vücut tarafından emilir ve kullanılır.
Buğday çimi suyunda aşağıdaki vitaminler bulunur:

  • A Vitamini: Göz ve Cilt Sağlığına destek verir.
  • B Vitamini: Sindirim sistemi ve Böbreküstü bezlerine yardımcı olur.
  • C Vitamini: Cilt, Gözler, Kaslar, Eklemler, Dişler ve Diş etlerinin sağlığını korur.
  • E Vitamini: Doku hücrelerini koruyan temel bir antioksidandır. E Vitamini ayrıca vücudun oksijen kullanmasına yardımcı olurken kan ve damarları da destekler.

Enzimler

Enzimler, vücutta biyolojik ve kimyasal reaksiyonları başlatan katalizörlerdir. Buğday çimi suyunda önemli etken maddeler bulunur ve vücut için hayati öneme sahiptir. Buğday çimi de bulunan enzimlerin bazıları:

  • Proteaz: Proteinlerin sindirimine yardımcı olur.
  • Amilaz: Nişasta sindirimini kolaylaştırır.
  • Superoksit Dismutaz: Hücrelerin korunmasına yardımcı olur.
  • Cytrochrome Oxidase: Hücre solunumunda kullanılan bir antioksidant’dır.
  • Transhidrojenaz: Kalp kası dokusunu destekler.
  • Lipaz: Yağda bölünen enzimdir.
X
%d blogcu bunu beğendi: