Hem arpa çimleri, hem de buğday çimleri, yeşil süper yiyecekler olarak kabul edilir.
Her biri, vücudumuzun oluşturamadığı birçok vitamin ve mineral ile birlikte birçok amino asit içerir.
Hem arpa çimleri hem de buğday çimleri klorofil, yüksek kaliteli proteinler ve biyoaktif enzimler bakımından zengindir.
Doğal olarak, her iki çim türü de oldukça popüler hale gelmiştir.
Herkesin merak ettiği soru: “arpa çimi mi? buğday çimi mi?” hangisi daha iyi?
Tat olarak, buğday çimleri tercih ediliyor.
Her iki çimin tadıyla ilgili olarak; buğday çimi, arpa çimine nazaran daha hafiftir, biraz şekerli gibidir. Arpa çimi, diğer tatlar ile karıştırılarak tüketilebilir. Buğday çimi suyu, tatlı ve lezzetli bir tada sahiptir ve tadını diğer malzemelerle tatlandırmak zorunda kalmazsınız.
Besin içeriği bakımından arpa çimi daha değerlidir.
Birçok Japon bilim adamı, farklı türlerde çimler üzerinde yoğun araştırma yapmıştır. Bu çalışmalara dayanarak ve California La Jolla Üniversitesi’nin araştırmacısı Yasuo Hotta’ya göre, arpa çimi, diğer çimlerle kıyaslandığında daha üstündür. Bu, diğer çimlerde bulunmayan P4D1 içeriği sayesindedir. Çalışmalar, P4D1’in radyasyon veya kanserli hücreler tarafından zarar görmüş DNA’yı gerçekten tamir edebildiğini göstermiştir. Bu, onkoloji ve anti-aging için dikkate değer bir keşiftir.
P4D1: pankreatiti, ağız boşluğunun iltihaplanmasını, dermatiti ve ayrıca mide ve duodenumun daralmasını bastırır. Arpa çimi, hastalıklarla mücadelede steroidlerden bile daha güçlüdür.
Vitaminler bakımından: Her iki çim de çeşitli vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
Sodyum içeriği bakımından: Arpa çiminin organik sodyum içeriği, buğday çimlerinden daha yüksektir. 100 gram arpa çimi yaklaşık 775 mg organik sodyum içerir. Bu, dehidratasyona eğilimi olan insanlar için çok faydalıdır. Organik sodyum ayrıca kan dolaşımındaki kalsiyum seviyelerini kontrol eder ve hatta depolanmış kalsiyumu eklemlerde çözer. Bu, artrit hastalarının yanı sıra sinirler için çok yatıştırıcıdır. İnsanlara taze çim sularının yurtdışında tavsiye eden doktorlar tarafından “Artritli insanlar yüksek sodyum içeriği nedeniyle arpa çimlerinden daha fazla faydalanacaktır” yorumu yapılmaktadır. Ayrıca, arpa çimi suyunun düzenli olarak alınması midenin kaybolan organik sodyumunu yeniler ve bağırsaklardaki hidroklorik asit üretimini artırarak sindirime yardımcı olur.
Klorofil oranı bakımından: Her iki çim türü de oldukça fazla klorofil içerir.
Protein bakımından: Vücut geliştiricisi ve kilo kontrolü sağlayanların, protein içeriği ve kilo kaybı söz konusu olduğunda buğday çimi yerine arpa çimi seçtiği bilinmektedir.
Arpa Çiminin tercih edilmesinin sebeplerinden en önemlileri; daha fazla besin değerine sahip olması, cinsel gücü arttırdığı, cilt tonunu iyileştirdiği ve ayrıca yaşlanmayla ilişkili cilt kuruluğunu iyileştirdiği kanıtlanmıştır.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.